Archive for septiembre, 2010

Blanco i la Unió Soviètica

martes, septiembre 28th, 2010

Ara resulta que el ministre Blanco no només no tocarà ni un cèntim del descompte pels residents que agafen l’avió, sinó que a més negociarà una baixada dels preus amb les companyies aèries. Aquestes paraules m’haurien de reconfortar, però estranyament, no ho fan. Tal vegada influeix el fet que fossin pronunciades en un acte electoralista de partit, que qui les pronuncia dies abans havia assegurat que calia fer alguna cosa per reduir el que l’Estat aporta pel descompte aeri, i també és el mateix que des del totpoderós Ministeri de Foment ha ignorat tantes vegades les peticions de les institucions balears, fins i tot les del mateix color polític que el seu.

Foment no entén els menorquins. Ni el Foment de Blanco, ni el de Magdalena Álvarez ni el d’Álvarez Cascos. Cap. Per açò, m’indigno quan veig que a un acte electoralista s’empra el tema del transport aeri quan la resta de l’any se’l desprecia d’una manera sublim. Clar, que el ministre que s’encarrega d’açò dels avions pensa que des de Mallorca encara es pot viatjar a la Unió Soviètica. Algú li hauria d’explicar a Pepinyo que la URSS ja no existeix, i que Menorca és una illa que habitualment està darrere els senyors del temps i que necessita poder volar a preus dignes, i que cap polític, cap, utilitzi el tema del transport aeri com a arma electoral. N’esteim cansats.

Ahora es la hora

sábado, septiembre 11th, 2010

En la fábula menorquina, muchos ciudadanos no han podido hacer este verano como la hormiga e ir acumulando reservas para pasar el invierno. No por falta de voluntad, sino porque no había trabajo o el que había daba sólo para ir tirando. Por lo tanto, mucho me temo que este invierno Menorca estará plagada de cigarras involuntarias, de gente que necesitará la ayuda de los demás para salir adelante. Llegará, entonces, la hora de echar una mano, de trabajar, imaginar y ayudar.

Las soluciones son difíciles en un marco en que nadie anda sobrado, pero es cierto que hay quien puede poner un poco más. La iniciativa de Caritas y el Ayuntamiento de Ciutadella es buena. Lo ideal sería que se extendiera a todo Menorca.